Over Eric

Ontwikkel duurzaam concurrentievoordeel

Met de paplepel ingegeven

” Mijn ouders waren zelfstandige West-Vlaamse ondernemers die van niks iets moois hebben opgebouwd. Heel wat tijd en energie gingen naar hun bedrijf. Daardoor zat ik door het jaar op internaat. Tijdens de vakanties volgde ik het ene kamp na het andere, vaak dik tegen mijn zin.

Van mijn vader kreeg ik wel mee dat groeien als mens belangrijk is maar dat je daaraan moet werken. Van daaruit ontwikkelde ik mijn persoonlijke missie: met respect groei stimuleren.

Ik koos bewust voor economisch gerichte studies, business zit in het bloed.  Het resultaat was een licentie handels- en financiële wetenschappen (KUL-Brussel) en een MBA aan de UCL met specialiteit marketing.  Met deze basisfundamenten ben ik dan aan een boeiende carrière gestart.

Gestart in grote bedrijven

In eerste instantie bekleedde ik succesvol functies in marketing bij gerenommeerde organisaties zoals Colruyt en Solvay. Later evolueerde ik naar meer algemene managementfunctie en breidde mijn interessegebied zich uit naar strategie en verandermanagement met  het menselijke aspect die daarbij behoort.  Als Business Unit Director en Vice President bij twee Amerikaanse multinationals (RPM en Chicago Metallic) kreeg ik de basistechnieken van internationaal management onder de knie.

Maar KMO’s blijven mijn ding

Ik behield altijd veel meer affiniteit met de ‘kleine’ ondernemer. Het idee om meer invloed te kunnen uitoefenen op de veel kortere keten van vloer tot eindklant is altijd in mij blijven branden. Vandaar mijn overstap naar een functie als algemeen directeur van een KMO-groep. Maar na 7 jaar was er steeds meer de drang om nog meer ondernemers te helpen. Ongeveer 10 jaar geleden richtte ik vanuit die passie de firma edeps op, met als doel ‘goesting stimuleren bij medewerkers’ van KMO’s. Gaandeweg kwam ook de nood naar voren om de ondernemers bij te staan in hun zoektocht naar strategie, zelfontwikkeling en motivatie.

gedreven.be vertrekt vanuit de mens achter de entrepreneur en stimuleert bedrijfsgroei door de ondernemer mee te nemen op een persoonlijk en professioneel ontwikkelingstraject.  Door mij op diverse vlakken bij te scholen en te focussen op strategisch management bouwde ik al heel wat groeitrajecten op maat uit.  Daarbij werd ik ook vaak met mezelf geconfronteerd en leerde ik dat wendbaarheid, veerkracht en een groei-mindset essentieel zijn om vooruit te komen.

Deze ervaring breng ik graag naar jou, zodat je als ondernemer gedreven blijft en zodat je groeit als mens samen met jouw bedrijf!

Mijn basisopleidingen

Mijn bijkomende opleidingen

Strategie opbouw

Strategy Formulation (Vlerick) ; Strategisch Management (UGent) ;  Innovatie Strategie – Marktgericht Innoveren (Flanders InShape); Marketing Strategy (Insead)

Strategie implementatie

Strategy Implementation (Vlerick) ; Management of Change (Robeyns & Partners) ; Marketing Implementatie (Vlerick) ; Project management (Impact) ; Cultuurverandering (Robeyns & Partners) ; Change Management (Vlerick) ;

Strategische betrokkenheid medewerkers

Motivatiebeleid (UGent & KUL) ; Le Management Humain (ICHEC-St Louis) ; Communiquer (P.Duquesne) ;  Retentiebeleid (Adoria) ; Werkgelukdeskundige (Happy Office) ; Employer Branding (Vlerick & Amelior)

Persoonlijke strategie van ondernemers

Breinvoorkeuren (NBI) ; Self-management (KUL) ; De Effectieve Manager (Vlerick) ; Leadership (edeps) ;  Self Coaching (Prana) ;  Burn-out Coaching (Brainbrightness) ; Flexibiliteit (J.Vandervurst) ; Enneagram & Effectiviteit (KUL)

Over gedreven.be
Strategisch ondernemen voor ondernemers

Bij gedreven.be sta jij als ondernemer, maar vooral als mens, centraal.

7 tips om gedreven te ondernemen

Voor de ondernemer verloopt de weg naar succes vaak mat vallen en opstaan. Maar hoeveel kan je als mens dan aan? En hoe vaak kan je terugveren na een tegenslag? 

Met onze 7 tips sta je sterker in je schoenen.