Strategie analyse

Ontwikkel duurzaam concurrentievoordeel

In welke omgeving onderneem je?

Een succesvolle strategie start met een grondige kennis van de omgeving waarin je onderneemt. Onderneem je vanop je eiland zonder je al te veel aan te trekken van wat er rondom jou gebeurt? Stel je open voor een strategische analyse en sta versteld van de inzichten die hieruit voortkomen. Een absolute aanrader om te ondernemen met een gerust gemoed.

Inhoud van het advies over strategie analyse 

De workshop start met het uitpluizen van de omgeving buiten je bedrijf. Ondervind je invloeden van politieke regels? Of van ongeschreven wetten in de maatschappij? Je ontdekt welke factoren je onderneming beïnvloeden zonder hier zelf controle over te hebben. Daarna gaan we even langs bij je concurrenten. Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral: waar bevind jij je ten opzichte van je concurrenten? De derde pijler zijn je klanten. Onmisbaar voor je bedrijf. Een grondige kennis van je klanten en markt is dus essentieel. Uit deze externe analyse haal je een schat aan informatie. Je leert de factoren kennen die het succes van je bedrijf bepalen.

Na het uitpluizen van de omgeving buiten je bedrijf is het tijd om je eigen bedrijf onder de loep te nemen. Hoe scherp je jouw concurrentievoordeel aan? Uit welke groepen bestaat je klantenbestand? Hoe aantrekkelijk is je aanbod voor deze klantengroepen? Je komt te weten welke middelen bijdragen tot een waardevolle strategie.

Deze interessante en verrassende inzichten giet je samen in een strategische evaluatie. Ken je zwaktes en bedreigingen. Maar vooral je sterktes en opportuniteiten om strategisch mee aan de slag te gaan.

Doel van dit advies

Praktisch

Kernwoorden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips, inspiratie en nieuws over ons aanbod.

Schrijf je in

Laat je gegevens na en we contacteren je met alle nodige info om jouw inschrijving te voltooien

7 tips om gedreven te ondernemen

Voor de ondernemer verloopt de weg naar succes vaak mat vallen en opstaan. Maar hoeveel kan je als mens dan aan? En hoe vaak kan je terugveren na een tegenslag? 

Met onze 7 tips sta je sterker in je schoenen.