Strategiebepaling

Ontwikkel duurzaam concurrentievoordeel

Waar richt je de komende jaren je pijlen op?

Je onderneemt elke dag en je hebt meer dan voldoende werk. Maar het wordt stilaan een chaos. Je wijkt hier en daar af van het vooropgestelde pad. Want elk werk is mooi meegenomen en zorgt voor inkomsten. Wacht niet tot je het bos niet meer door de bomen ziet. Kies het juiste pad en blijf dat volgen. Bedrijven met een duidelijke strategie boeken het meeste succes. Wees een van hen. Bepaal je strategie.

Volg eerst de workshop strategie analyse. Deze grondige analyse is nodig om je verdere strategie vast te leggen.

Inhoud van het advies over strategiebepaling 

Je ambitie is duidelijk. Hoe ga je deze ambitie nu realiseren? Je start bij je klanten. Wie zijn ze en wat is je aanbod naar je klanten toe? Daarna ga je een stap verder. Welke waarde bied je aan je klanten? Met deze waardepropositie ga je je onderscheiden in de markt. Hoe creëer je deze waarde? Wat is met andere woorden je operationeel model?

De strategie-evaluatie is het volgende punt van deze workshop. Hoe scoor je op dit moment op vlak van de klant, je product of dienst, je operationeel model en je waardepropositie? En vooral: hoe zal je je bedrijfsvoering verbeteren op deze vlakken?

Je rondt deze workshop af met een duidelijk en overzichtelijk schema van jouw gekozen strategie. Laat deze strategie niet in de kast liggen. Hang het uit. Neem je medewerkers mee op je pad. Zorg dat alle keuzes en prestaties passen binnen je gekozen strategie. Je zal versteld staan van het effect op je bedrijfsvoering en op het succes van je onderneming.

Doel van dit advies

Praktisch

Kernwoorden

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig tips, inspiratie en nieuws over ons aanbod.

Schrijf je in

Laat je gegevens na en we contacteren je met alle nodige info om jouw inschrijving te voltooien

7 tips om gedreven te ondernemen

Voor de ondernemer verloopt de weg naar succes vaak mat vallen en opstaan. Maar hoeveel kan je als mens dan aan? En hoe vaak kan je terugveren na een tegenslag? 

Met onze 7 tips sta je sterker in je schoenen.