Waarden zie je in verschillende contexten opduiken. Je hecht als persoon belang aan bepaalde waarden. Maar ook binnen bepaalde culturen gelden bepaalde waarden. Dat is ook zo binnen een organisatie.

Persoonlijke waarden

Iedereen krijgt in de opvoeding bepaalde normen en waarden mee. En tijdens het opgroeien en je verdere leven worden die waarden verder gevormd. Jouw waarden zijn een belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid. Ze zijn de rode draad in alles wat je doet. Op persoonlijk vlak en op vlak van je werkleven. De persoonlijke waarden van jou als zaakvoerder en je medewerkers spelen een belangrijke rol in jouw organisatiecultuur en  strategisch proces.

Organisatiewaarden

Organisatiewaarden zijn de waarden die jouw organisatie typeren. Waar hecht je als organisatie belang aan? Welke waarden straal je uit naar de buitenwereld toe? Jouw organisatiewaarden zijn gelinkt aan je persoonlijke waarden, maar zijn niet exact dezelfde. De waarden van de organisatie zijn overkoepelend en niet individueel per medewerker.

7 tips om gedreven te ondernemen

Voor de ondernemer verloopt de weg naar succes vaak mat vallen en opstaan. Maar hoeveel kan je als mens dan aan? En hoe vaak kan je terugveren na een tegenslag? 

Met onze 7 tips sta je sterker in je schoenen.